Uppgift 2

Hur utbrett är det problemet som du skrivit om? Vad beror denna typ av problem?

Diskutera flera tänkbara förslag! Hur kan vi motverka denna typ av problem?

Jag tycker att detta är en stort problem. Mobbning är något av det värsta som finns. Har man engång blivit mobbad sitter det alltid kvar i en. Det kan få en att må riktigt dåligt. Jag tror att de som mobbar andra känner att de är svaga och saknar något, så de måste bevisa sin styrka. Och det gör dem genom att trycka ner någon annan. Mobbarna blir starkare av att se andra bli svaga. Jag tycker att mobbning är riktigt fegt och onödigt.

Det är väldigt svårt att få slut på mobbning. Det vi kan göra är att informera mer om hur de utsatta känner sig. Att visa och berätta historier från den utsattas sida. Alla har vi känslor så även de som mobbar måste se hur hemskt det är. Det finns ingen som skulle vilja bli utsatt av sådana hemskheter. En annan grej vi kan göra är att försöka stoppa mobbing i tid, om man ser något eller hör något så ska man aldrig tveka på att säga till. Vågar man inte själv försöka stoppa det kan man alltid be någon annan som är nära till hands (tex en lärare om det sker i skolan).

Har även läst 3 kompisars bloggar och kommenterat.
http://ninusen.blogg.se
http://marinanilsson.blogg.se
http://emelieen.blogg.se

LÄS DEM! :)

Kommentarer
Postat av: sofie

Ja jenny, mycket bra. Man känner igen sig, blickarna, fördommarna och dem dumma kommentarerna.

mvh sofie

2008-09-26 @ 13:57:03
URL: http://bessiebus.blogg.se/
Postat av: Stefanhum

Jag håller med om att ett sätt att bidra till att förebygga mobbing kan vara att ta del av utsattas berättelser, vilket varit en av mina syften bakom denna blogguppgift. Men vi skulla säkert kunna göra mer av det.

2008-10-02 @ 14:59:38
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0